Jakarta, 19. listopada 2018.

HTZ se predstavila na turističkom sajmu ITB Asia u Singapuru

Dana 16. listopada 2018., u Singapuru je započeo 11. ITB Asia 2018. s rekordnim brojem izlagača među kojima je i Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Grada Zagreba, te predstavnici turističkih agencija Swanky Travel te Atlantis Travel. Hrvatski štand posjetio je i veleposlanik RH Dražen Margeta.

Trodnevna konferencija i sajam trajali su do 19. listopada, u Marina Bay Sands-u sa središnjom temom Reinterpretacija putovanja. U sklopu ove manifestacije predstavili su se vodeći stručnjaci iz industrije uz preko tisuću izlagača i isto toliko njihovih potencijalnih klijenata.

Ovogodišnje izdanje ITB-a Asia se također može pohvaliti i zavidnom listom govornika. Prvi dan je započeo s predstavnicima Microsofta i Googlea, koji su dali uvid u promjene koje će zahvatiti načine na koje putujemo i poslujemo, dok su predstavnici kineskog giganta Ctripa govorili o izazovima s kojima se susreće međunarodno tržište putovanja.

Osim toga na sajmu je sudjelovao i veliki broj predstavnika vodećih medija i kreativnih agencija iz cijeloga svijeta, uključujući i BBC Global News, ESL Gaming i Twitter. S obzirom na to da je marketing vezan uz odredišta glavna tema ove godine, većina razgovora bila je usmjerena prema inovacijama u tom sektoru te na koji se način odredišta mogu bolje brandirati prema različitim grupama posjetitelja.

Voditeljica HTZ-ovog štanda na ITB-u u Singapuru Franka Gulin istaknula je kako su već prvoga dana poslovnih sastanaka najveće zanimanje za Hrvatsku pokazali predstavnici turističkih agencija, institucija i kreativnih agencija specijaliziranih za izlazni turizam iz Indije, Šri Lanke, Indonezije te Bliskog istoka.