Jakarta, 26. rujna 2017.

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner susreo se s potpredsjednikom Parlamenta Republike Indonezije Taufik Kurniawanom

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je 26. rujna 2017. g. potpredsjednika Parlamenta Republike Indonezije g. Taufika Kurniawana s izaslanstvom. Uz potpredsjednika Sabora Reinera sastanku su nazočili saborski zastupnici Miro Kovač, Grozdana Perić, Joško Klisović i Darko Horvat.
U razgovorima su posebno istaknuti odlični bilateralni odnosi Hrvatske i Indonezije bez otvorenih pitanja te česti posjeti različitih parlamentarnih delegacija Indonezije Hrvatskoj. Sugovornici su se složili kako postoji prostor da odnosi postanu još i bolji kroz poticanje i unapređenje  gospodarske suradnje.
Na sastanku je izraženo zadovoljstvo dobrom suradnjom gospodarskih komora dviju država, spomenuta je suradnja između Sveučilišta u Zagrebu i Zadru te privatnih učilišta sa sveučilištima u Indoneziji, predstavljeni su primjeri hrvatskih tvrtki koje već posluju s Indonezijom ili su prisutne na tom tržištu te su uočena i druga područja koja mogu povezati dvije države poput forenzike, informatike, energetike, zaštite okoliša i prirode te turizma. Naglašena je obostrana želja za daljnjom intenzivnom međuparlamentarnom suradnjom posebice u kontekstu razvoja gospodarskih veza.